Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tarjolla astutukseen ->

Hevi on virtuaalihevonen

Hevosen nimi: Worst Nightmare

Kutsumanimi: Hevi

Rekisterinumero: VH12-053-0150

Rotu: Norjanvuonohevonen

Sukupuoli: Ori

Säkäkorkeus: 148cm

Väri: Ruunihallakko

Syntymäaika: 28.02.2004 (alhaalla ikä)

Painotus: Yleispainotus

Koulutustaso: KO: He B, RE: 90cm

Kasvattaja: -

Omistaja: Scunkki, VRL-11655

Kotitalli: Virtuaalitalli Routavaara

 

Luonne:

Hevi on hoitaessa melko orimainen, ja ei meinaa pysyä paikallaan. Yleensä joutuu pistämään käytävälle kiinni, käytävällä seisoo melko hyvin. Kaviot antaa puhdistaa nätisti, tosin välillä innostuessaan yrittää kaikin mahdollisin tavoin ärsyttää hoitajaa. Taluttaessa välillä rynnii ja välillä kävelee nätisti, riippuen päivästä. Varusteet antaa mielellään laittaa ja siinä ei ole mitään ongelmia. 

Kisapaikalla on virkeänä ja kannattaa olla varuillaan, koska Hevi keksii välillä omia temppujaan (lähtee rynnimään). Radalla on reipas ja vauhtia ei puutu esteillä, koulussa tarvitsee hyvät verkat, että on parhaimmillaan. Ratsastaessa Hevi on todella mukava. Koulua mennessä yrittää miellyttää ratsastajaa. Hevillä on vuonohevoseksi melko kivat liikkeet. Hevin heikkous on kouluradoilla ehdottomasti pohkeenväistö, ruuna vänkää siinä minne sattuu ja häslää. Esteillä Hevi on vähän reippaampi, mutta kummiskin sopivasti. Esteet hyppää hyvällä tekniikalla, mutta silti Hevi ei hyppää korkeata. Maastossa Hevi on reipas, ja välillä joutuu tosissaan pidättelemään oripoikaa. Tammojen lähellä rupeaa pelleilemään ja on inhottava, sekä ratsastaessa että taluttaessa ja hoidettaessa. 

 

Kisakalenteri:

Pvm - Paikka - Jaos - Luokka - Sijoitus

17.12.2012 - Niityn valmennustalli - villit - He B - 2/9

23.12.2012 - Bottomless - villit - He B - 2/17

02.01.2013 - DiCaprio - villit - 90cm - 3/24

13.03.2013 - Konkkaronkka - KRJ - He B - 1/40

 

Valmennukset:

Kouluvalmennus 13.12.2012

Kun saavuin maneesiin, näin ratsukon tekevän taivutuksia ja voltteja käynnissä. Tervehdin heitä ja aloitimme työskentelyn. Käskin Scunkin laittaa Heviä hiukan muotoon. Se käveli muodossa uraa pitkin. Ratsukko meni vielä hetken ennen ravia lisättyä käyntiä. Käskin Scunkin nostaa ravin ja taivutella Heviä, koska se näytti hiukan jäykältä. Pian Hevi rentoutuikin ja meni paljon paremmin. Sitten oli lisätyn ravin vuoro. Ratsukko ravasi uraa pitkin lisätyllä ravilla. Hevin askeleet olivat tosi hienot ja tasaiset. Scunkki oli kertonut, että Heville oli vaikea mennä pohkeenväistöä, joten harjoittelemme sitä tänään. Käskin Scunkin kävellä hetken, jonka jälkeen käskin nostaa harjoitusravin ja ravata pitkänsivun alkuun ja aloittaa pohkeenväistön. Aluksi Hevi meinasi kaatua ja toisellakin kerralla kävi niin. Jatkoimme vain yrittämistä ja lopulta pohkeenväistö onnistui ihan hyvin. Käskin ratsukon kävellä hetken ihan löysillä ohjilla, mutta kuitenkin Scunkin täytyi pitää Hevi hereillä. Jatkoimme jonkun ajan kuluttua peruutuksesta suoraan raviin. Sen ratsukko teki pari kertaa ja sitten aloitimme laukkaamisen. Scunkki nosti kulmasta harjoituslaukan ja siirtyi puolessa välin pitkää sivua keskilaukkaan. Siirtyminen onnistui mahtavasti, mutta siirtymisen jälkeen Hevi hidasti muutamine askeleiden jälkeen raviin. Ratsukko kokeili uudestaan ja silloin se meni paljon paremmin. Ratsukko meni vielä lopuksi hiukan ravia ja lähtivät loppukäynneille maastoon. -Riitsu

 

Kouluvalmennus 31.12.2012

Aloitimme aluksi helpolla tehtävällä, taivutuksilla. Käskin Scunkin taivutella Heviä kulmissa ja volteilla. Hevi taipui todella mallikkaasti ja taitavasti. Sitten käskin Scunkin nostaa ravin. Hevi nosti ravin hienosti ja käskin jatkaa samaa mallia. Scunkki teki pääty-ympyrällä tehtävää, jossa piti ravata puoliympyrää kevyttä ravia ja puoliympyrää harjoitusravia. Scunkki horjahteli välillä, muttei kuitenkaan tippunut. Käskin Scunkin nojata hiukan sisälle päin ja pitää tasapainonsa tasaisena. Nyt Scunkki pysyi ihan kunnolla ympyrässä, eikä horjahdellut. Annoin heille luvan kävellä hetken löysin ohjin. Käski Scunkin ottaa ohjat tuntumalle ja nostaa peruutuksesta harjoitusravin. Hevi ei meinannut aluksi peruuttaa, mutta hetkellisen taistelun jälkeen sen peruutti loisteliaasti. Ravin noston jälkeen käskin Scunkin vaihtaa harjoitusravista keskiraviin ja tehdä sitä vuorotellen puoli kierrosta, jonka jälkeen ksäkin tehdä samaa tehtävää toiseenkin suuntan. Hevi teki vaihdoit mallikkaasti. Seuraavaksi olisi laukkojen vuoro. Käskin Scunkin nostaa laukan ja mennä pääty-ympyrälle. Pääty-ympyrällä käskin ratsukon laukata pari kierrosta, jonka jälkeen vaihtaa laukkaa ja ympyrää. Tätä tehtiin parin kierroksen ajan, jonka jälkeen annoin Scunkin ja Hevin kävellä ja tehdä loppu verkat.

-Riitsu, VRL-10749

 

 

Eläinlääkärin tarkastukset:

- Perustarkastus, kengitys pakkaus, hokit 4x, tilsakumit 4x, hampaiden raspaus, rokotus, poni täysin terve! 16.12.2012

 

Ikääntyminen

28.02.2012 - 8v  28.02.2014 - 10v  28.02.2016 - 12v

28.02.2013 - 9v     28.02.2015 - 11v  28.02.2017 - 13v

 

 

Kuva ©: Hippos/ Pirje Paananen

 

 

 

 

 

 

Ulkan kuvat: Suvi Laukkanen ja Bundy-Stocky

Ulkka ©: Scunkki

©2019 Virtuaalitalli Routavaara - suntuubi.com