Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tarjolla astutukseen ->

Rolle on virtuaalihevonen

Hevosen nimi: Rose Prince

Kutsumanimi: Rolle

Rekisterinumero: VH12-027-0317

Rotu: New Forest

Sukupuoli: Ori

Säkäkorkeus: 145cm

Väri: Tummanpunaruunikko

Syntymäaika: 01.11.2006 (alhaalla ikä)

Painotus: Yleispainotus

Koulutustaso: KO: He B, RE: 100cm

Kasvattaja: -

Omistaja: Scunkki, VRL-11655

Hoitaja: ei oteta

Kotitalli: Virtuaalitalli Routavaara

 

Luonne:

Rolle on melko nuori vielä, eikä sillä ole kisattu paljoa. Hoitaessa Rolle on perus toimiva, mutta välillä poukkoilee turhia. Taluttaessa saattaa välillä rynniä, mutta melko helppo pideltävä silti. Varusteet Rolle antaa laittaa mielellään, välillä satulaa laittaessa vähän luimistelee, mutta ei kummempia. Melko fiksu poni, vaikka onkin nuori.

Ratsastaessa Rolle onkin sitten eri maata, poni on todella reipas, välillä kuumuu. Esteillä loistava rohkealle ratsastajalle, koska poni todella menee melko kovaa, ja välillä saa pidättää kunnollakin. Ponilla on todella hienot askeleet, ja menee peräänannossa hyvällä ratsastajalla melkein heti, kun ottaa ohjat käteen. Kuitenkaan ei ole automaatti, ei anna ilmaiseksi, mutta ei ole kamalan vaikea ratsastaa, ellei lasketa mukaan satunnaiset temput, pukittelut, pystyynhypyt, kiitolaukka spurtit ja muut. Maastossa on myöskin reipas, jopa reippaampi kuin esteillä. Ponista kyllä huomaa, että pääsee kovaa niin haluttaessaan ja laukassa yleensä tekeekin sen, joten pienemmät/ hitaemmat jäävät jälkeen helposti. Luultavasti Rollesta tulee mainio kisaponi, sekä esteillä että kouluun.

 

Kisakalenteri:

Pvm - Paikka - Jaos - Luokka - Sijoitus

7.12.2012 - Riihikorven Ratsutila - villit - He B - 3/12 (87.477 %)

21.01.2013 - Aaveen Suomenhevoset - KRJ - He B - 1/40

01.01.2013 - DiCaprio - villit - He B - 4/29

13.03.2013 - Konkkaronkka - KRJ - He B - 1/40

 

Valmennukset:

Kouluvalmennus 12.12.2012

Puolenpäivän paremmalla puolella valmennettavakseni saapui Scunkki komean ruunikon new forest -orinsa Rollen kanssa. Rolle vaikutti heti alkuun hiukan kuumalta ja hutiloivalta ponilta (varmaankin johtui siitä, että se oli tuotu aivan uuteen ja vieraaseen paikkaan), joten pyrimme saamaan sen keskittymisen kuntoon, jotta loppuvalmennus sujuisi mutkattomammin.

Rollen alkuveryyttelyt sisälsivätkin siis paljon siirtymisiä ja erilaisia voltteja ja ympyröitä - toki aluksi isoja kaarevia uria, pieniä voltteja tai muita en laita lämmittelemätöntä hevosta tekemään. Pikkuhiljaa Rolle sai jutun juonesta kiinni ja Scunkkikin rauhoittui sen selässä (ilmeisesti ratsastajakin oli vähän jännittynyt) ja pari alkoi esitellä hieman ryhdikkäämpää ja kauniimpaa askelta, sekä herkkyyttä reagoida valmentajan pyyntöihin.

Seuraavaksi aloimme treenata puomien avulla ponin askelta elävämmäksi ja hieman vähemmän laahaavaksi. Toiselle pitkälle sivulle siis laitettiin puomeja jonoon sopivan askelvälin mukaan ja sitten Scunkki sai ratsastaa poninsa puomeille kevyessä ravissa ja Rolle ikään kuin vahingossa joutui nostamaan jalkojaan vähän paremmin. Tämä tuotti melko nopeasti tulosta ja orin liike saatiin paremmaksi niilläkin sivuilla, jossa ei puomeja ollut. Sama juttu toistettiin laukassa ja myös pääty-ympyrällä. Ratsukko suoriutui tehtävästä hyvin muutaman kompuroinnin jälkeen. Tärkeää oli se, että ratsastaja aktiivisesti ratsasti oriaan riittävästi eteenpäin niin puomien päällä, kuin niiden jälkeenkin.

Loppuaika menikin kauniissa muodossa ja hyvin kevyttä ja lennokasta ravia ravaten. Teimme joitakin asetusharjoituksia, sekä taivutimmekin hieman ja sitten oli aika siirtyä loppuveryyttelyjen kautta pois kentältä.

Tämä ratsukko vaatii vielä vähän treeniä, mutta on selvästi erittäin potentiaalinen. Ratsastajan pitää muistaa aktiivisesti ratsastaa poniaan eteenåäin silloinkin, kun mennään hitaammassa temmossa ja tehdä paljon vaihtelevia harjoituksia. Hyvä hyvä! Tästä pääsee varmasti eteenpäin! -Possiikeri

 

Kouluvalmennus 14.12

Rolle oli energinen ja uteliaasti katseli toista ratsukkoa. Työskentely lähti hyvin käyntiin mutta enemmän saisit olla varuillasi ettet jää sisäohjaan kiinni. Ravissa Rolle liikkui hyvin eteenpäin eikä laiskotellut vaan rehellisesti nosteli jalkojaan. Ravikiemurat menivät hyvin ja Rolle oli aika rentona mutta ratsastajana sinun, Scunkki, pitäisi istua syvemmälle satulaan ja mukailla hevosen liikettä lantiollasi, mutta samalla pitää kropalla vähän vastaan, ettei Rolle juokse alta. Kuumuvasta hevosesta kun oli kyse, yritimme tehdä mahdollisimman paljon siirtymisiä ja suunnan vaihdoksia. Rolle rentoutui joka ympyrällä enemmän ja enemmän kun maltoit rentoutua ja istua satulan uumeniin. Laukka sujui hyvin lukuun ottamatta paria pukkia. Alkuun Rollella oli kuitenkin vähän kiire mutta sait sen hyvin takaisin kuulolle ja muoto alkoi löytyä. Menimme laukkalävistäjät molempiin suuntiin ja nyt sinun piti olla vain tarkkana siinä, ettei Rolle juoksisi täysiä altasi pois ja ettet kuitenkaan jäisi pidättämään liikaa niin, että laukka rikkoutuisi raville. Ensimmäisestä kerrasta suoriuduitte hyvin mutta vauhtia saisi ottaa vähän enemmän pois. Toisella kerralla suora oli jo todella hyvä.

Lopputunnista Rolle ei enää jaksanut hössötää ja juosta lujaa. Nyt se keskittyi enemmän työhön ja teidän yhteistyö oli mukavaa katseltavaa. - Antsu, Niityn valmennustalli

 

Eläinlääkärin tarkastukset:

- Perustarkastus, kengitys pakkaus, hokit 4x, tilsakumit 4x, hampaiden raspaus, rokotus, poni täysin terve! 16.12.2012

 

Jälkeläiset:

Miss Rose e. Miss Mysterious

 

Ikääntyminen

01.11.2012 - 6v  01.11.2014 - 8v  01.11.2016 - 10v

01.11.2013 - 7v     01.11.2015 - 9v  01.11.2017 - 11v

 

 

Kuva ©: Hippola/Emilia Fager

 

 

 

 

 

Ulkan kuvat: Suvi Laukkanen ja Bundy-Stocky

Ulkka ©: Scunkki

©2019 Virtuaalitalli Routavaara - suntuubi.com