Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tarjolla astutukseen ->

Zombi on virtuaalihevonen

Hevosen nimi: Platygna Max

Kutsumanimi: Zombi

Rekisterinumero: VH12-031-0522

Rotu: Suomalainen puoliverinen

Sukupuoli: Ori

Säkäkorkeus: 171cm

Väri: Ruunikko

Syntymäaika: 03.12.1998 (alhaalla  ikä)

Painotus: Yleispainotus

Koulutustaso: KO: Va B, RE: 150cm

Kasvattaja: -

Omistaja: Scunkki, VRL-11655

Hoitaja: ei oteta

Kotitalli: Virtuaalitalli Routavaara

 

Luonne:

Zombi on hoidettaessa mukava ja tekee mitä pyydetään. Ainut mitä Zombi saattaa tehdä on hirnuminen tammojen lähellä sekä pomppiminen ja uhittelu orien lähellä, muuten Zombi on oikea nallekarhu. Taluttaessakin tepastelee nätisti vierellä, mutta orien lähettyvillä saattaa hyppiä, jos pääsee liian lähelle, ei kuitenkaan lähde käsistä. Varusteet antaa laittaa ilman ongelmia myöskin, Zombilla on hauska ominaisuus, aina ennen suitsien laittoa ori haukottelee makoisasti. 

Zombilla on hienot ja ilmavat liikkeet. Ori on melko herkkä suustaan, joten turhaa kiskomista ei suvaitse, silloin pakenee apuja ja on vaikea enää saada rentoutumaan. Jos Zombia ratsastaa alusta alkaen kevyellä kädellä, niin se on tyytyväisenä ja rentona. Esteillä Zombi on todella mukava, se imee esteille. Ja yleensä ei ota puomeja mukaan, jos puomi kolahtaa tai tippuu, niin Zombi hyppää loppuradan niin, että yksikään puomi ei enää tipu. Zombi harvemmin kieltää ja turhia kieltoja ei ikinä tee. Jos ratsastaja asettaa liian isot vaatimukset, niin ori ei lähde "surman hyppyihin" vaan kieltää kyllä tarpeen vaatiessa. Maastossa Zombi on reipas, muttei säiky mitään. Tosin välillä saattaa heitellä isojakin pukkeja, joissa pysyminen vaatii taitoa. Ori toimii maastossa muiden kanssa myös, mutta maastokavereina pitää olla ruunia (ei ikinä oreja).

 

  

Kisakalenteri:

Pvm - Paikka - Jaos - Luokka - Sijoitus

20.01.2013 - CabinetRiders - KRJ - Va B - 1/40

26.12.2012 - CabinetRiders - KRJ - Va B - 2/40

 

Valmennukset:

Verryttelyssä Zombi oli hyvinkin jännittynyt ja kulki tahmeasti eteenpäin. Kehotin ratsastajaa rentoutumaan ja myötäämään kädellä, jotta hevonenkin rentoutuisi. Käynnissä Zombi kulki kohtalaisen hyvin ja malttoi olla rauhassa ratsastajan alla, ravissa se kiirehti ja kulki edelleen hieman jäykkänä ja jännittyneenä, laukassa ori oli reipas, mutta silti hyvin ratsastajan hallinnassa. Verryttely sisälsi erilaisia kaarevia uria sekä tempon vaihteluita ja siirtymisiä. Ratsukko rupesi piakkoin lämpiämään ja jatkoimmekin itse tehtävän pariin.

Tämän päiväsenä tehtävänä oli vastalaukkaympyrät. Alkuun Zombi vaihtoi laukan myötälaukaksi heti kättelyssä, eikä vastalaukka oikein tahtonut löytyä. Muutaman harjoituskerran jälkeen vastalaukkaympyrät rupesivat kuitenkin sujumaan oikeinkin hyvin. Zombi pysyi tasapainoisena ja oli ratsastajan hallinnassa, laukka säilyi läpi ympyrän ja tahti oli hyvä. Jatkoimme raviin, jossa tehtävänä oli sulkutaivutukset. Zombi oli alkuun tahmea, eikä ratsastajan avut tuntuneet menevän läpi. Selkeämmät avut ja riittävä vaatiminen työskentelyyn auttoi ja ratsukko suoritti sulkutaivutukset hyvin. Piakkoin ratsukko pääsikin jatkamaan itsenäiseen loppuverryttelyyn. -eva

 

Eläinlääkärin tarkastukset:

- Perustarkastus, kengitys pakkaus, hokit 4x, tilsakumit 4x, hampaiden raspaus (rauhoitus), rokotus, hevonen täysin terve! 16.12.2012

 

Ikääntyminen

03.12.2012 - 14v  03.12.2014 - 16v  03.12.2016 - 18v

03.12.2013 - 15v     03.12.2015 - 17v  03.12.2017 - 19v

 

 

Suku:

i. Tygna W evm

ii. Hero Blom evm          

ie. Malwesta evm

e. Viviana Plan evm

ei. Bloody Plan evm

ee. Andeliana evm

 
 

 

Jälkeläiset:

Skardeline RTA e. Amigo Opp

 

 

Kuva ©: Hippola/ Emilia Fager

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulkan kuvat: Suvi Laukkanen ja Bundy-Stocky

Ulkka ©: Scunkki

©2019 Virtuaalitalli Routavaara - suntuubi.com