Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Bambi on virtuaalihevonen

Hevosen nimi: Amigo Opp

Kutsumanimi: Bambi

Rekisterinumero: VH12-031-0523

Rotu: Suomalainen puoliverinen

Sukupuoli: Tamma

Säkäkorkeus: 169cm

Väri: Ruunikko

Syntymäaika: 21.06.1997 (alhaalla ikä)

Painotus: Kouluratsastus

Koulutustaso: KO: Va A, RE: 120cm

Kasvattaja: -

Omistaja: Scunkki, VRL-11655

Kotitalli: Virtuaalitalli Routavaara

 

Luonne:

Bambi rakastaa kun sitä huomioidaan ja hoivataan. Tamma onkin aikamoinen prinsessa. Se voisi seistä vaikka koko päivän huomion keskipisteenä. Bambi ei kuitenkaan pidä, jos sitä harjataan liian kovaa jostain kohdasta, koska tamma on herkkä. Kaviot puhdistuu hyvin, tamma vain ei välillä jaksaisi pitää jalkojaan ylhäällä tarpeeksi pitkään. Varustaessa myöskin pitää olla hellävarainen, jos tamman selkään pamauttaa satulan ja kiristää vyön heti viimeiseen, niin voit olla varma että tamma näyttää sinulle potkujalkaansa ja luimistelee. Taluttaessa helppo, lompsii vain perässä minne taluttaja haluaa mennä.

Bambilla on todella ihanat askeleet, käynti ja ravi ovat melko normaaleja, mutta laukka on lähes täydellinen istuttava. Siinä pysyy kuin liimattu, ja tuntuu selästä todella pehmeälle, mutta kuitenkin maan pinnalta katsoessa se on näyttävä. Bambi on sileällä todella kiva, ja sen painoitus onkin juuri kouluratsastuksessa. Bambin erikoisuukset ovat kootut askeleet, pohkeenväistö sekä laukanvaihdot. Laukat vaihtaa todella helpoilla avuilla sekä pohkeenväistössäkin on "helppo". Koottuja askellajeja pitää ratsastaa kunnolla, mutta kun ne saa esiin, niin ne ovat todella upeat niin selästä kuin katsojastakin. Esteillä Bambi ei ole mikään hyvä, se ylittää esteet ihan hyvin 120cm ratana, mutta ai että kun pitäisi hypätä erikoisesteitä, tulee kamala kaaos. Tammalle tuottaa liikaa pään vaivaa jo normaalit portit ja lankut, esim. vesieste on aivan kamala ja sitä ei voi hypätä ilman kamalaa patistusta. Maastossa tamma säikkyy myöskin paljon ja sillä ei voi maastoilla ilman toista hevosta.

 

  

Kisakalenteri:

Pvm - Paikka - Jaos - Luokka - Sijoitus

07.12.2012 - Riihikorven Ratsutila - villit - Va A - 3/5 (73.52 %)

17.12.2012 - Niityn valmennustalli - villit - Va A 1/3

16.12.2012 - Pientalli Fongo - villit - Va A - 4/16

01.01.2013 - DiCaprio - villit - Va A - 3/19

15.01.2013 - Susikallio - villit - Va A - 2/10

26.12.2013 - CabinetRiders - Va A - 1/18

 

Valmennukset:

Kouluvalmennus 10.12.2012

Bambi ja Scunkki olivat jo maneesissa, kun saavuin sinne. Bambin käynti näytti aluksi hieman löntystelevältä, mutta käskin Scunkin laittaa sen hiukan "ryhtiin." Bambin askeleet muuttuivat heti paljon paremmiksi. Käskin heidän mennä hiukan pohkeen väistöjä ravissa. Se sujui ongelmitta ja siirryimmekin seuraavaan tehtävään. Käskin ratsukon mennä sulku- ja avotaivuksia maneesissa. Sitten olikin jo laukan vuoro. Käskin Scunkin nostaa peruutuksesta laukan. Ensin peruutus, sitten puolipidäte ja laukkapohkeet. Ratsukko laukkasi koottua laukkaa pari kierrosta, jonka jälkeen vaihtoivat suunnan. Nyt nostettiin laukka samalla tavalla, mutta maneesin keskihalkaisijalta ja laukkavaihtuisi joka 3:nella askeleella. Ensimmäisellä kerralla se ei onnistunu suunnitelmien mukaan vaan Bambin jalat meinasivat mennä solmuun, mutta toisella ja kolmannella kerralla se onnistui. Ratsukko käyntäsi välillä ja taas jatkettiin laukkaamista. Nyt tehtäisiin keskihalkaisijalla puolipiruetti. Scunkki nosti laukan käynnistä ja teki puolipiruetin ja jatkoi laukkaa lyhyelle sivulle. Ratsukko teki saman uudestaan ja se onnistui mahtavasti. Hyvään on kannattaa lopettaa. Käskin ratsukon vielä lopetella ravilla ja käynnillä taivutusten kera. -Riitsu

 

Kouluvalmennus 19.12.2012

Scunkki ja Bambi olivat jo verryttelemässä maneesissa kun saavuin. Laukka näytti pyörivän kauniisti Scunkin ratsastaessa keskiympyrää vasempaan kierrokseen. Aloitimme pohkeenväistöillä, sillä verryttelyt oli kuulemma jo suoritettu. Bambi teki väistön hyvin, mutta Scunkki olisi saanut pitää ulko-ohjan paremmin tuntumalla. Teimme väistöjä molempiin suuntiin käynnissä ja ravissa, jonka jälkeen ratsukko laukkasi molempiin suuntiin. Laukkojen jälkeen siirryimme avo- ja sulkutaivutuksiin. Bambi oli melko energinen, mutta Scunkki sai tammansa rauhottumaan tekemällä paljon pidätteitä. Teimme valmennuksen aikana vielä muutamia laukanvaihtoja ja vastalaukkaa. Valmennus sujui mielestäni oikein hyvin, ja Scunkki paransi paljon istuntaansa valmennuksen loppua kohden. -tohvelirakas.

 

Ikääntyminen

21.06.2012 - 15v  21.06.2014 - 17v  21.06.2016 - 19v

21.06.2013 - 16v     21.06.2015 - 18v  21.06.2017 - 20v

 

Eläinlääkärin tarkastukset:

- Perustarkastus, kengitys pakkaus, hokit 4x, tilsakumit 4x, hampaiden raspaus, rokotus, hevonen täysin terve! 16.12.2012

 

Jälkeläiset:

Skardeline RTA i. Platygna Max

 

Kuva ©: kuippana.net/vapaat

 

 

 

 

 

Ulkan kuvat: Suvi Laukkanen ja Bundy-Stocky

Ulkka ©: Scunkki

©2019 Virtuaalitalli Routavaara - suntuubi.com