Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 


/ Etusivu / Hevoset / Aksun hoitokirja

Nimi: Scunkki/YP
Sähköposti: vtroutavaara@gmail.com
Lähetetty: 01.01.2013
13:52
Otsikko: Aksun hoitokirja
Tämä on siis Aksun ja Jakiemin hoitokirja :)

Vastaa tähän
Nimi: Jakiem
Lähetetty: 01.01.2013
17:54
Otsikko: Aksun hoitokirja
"No niin Aksu, perillä ollaan", sanoin trailerissa olevalle orille avattuani oven ja astuttuani sisään. Aksu kääntyi katsomaan ja otti innoissaan tarjoamani porkkanan palan. Silittelin hetken orin kaulaa, ja porkkanan palasen syötyään Aksu kävi innoissaan tutkimaan takkiani turvallaan hamuten. "Hei, et sie koira ole", naurahdin ja työnsin lempeästi hevosen päätä poispäin. Avasin riimunarun solmusta ja huikkasin trailerin sivuovesta, että rampin voisi laskea. Aksu tuli trailerista vauhdilla ja tuntiessaan neljä kaviota maanpinnalla jäi katselemaan ympärilleen pää pystyssä ja korvat hörössä. Annoin orin katsella uutta kotipihaansa tovin, ennen kuin pyysin että lähdettäisiin tallia kohden. Aksu hirnahti kuuluvasti, ennen kuin lähti näyttäämäni suunta. "Ainakin kaikki nyt kuulivat että sie olet saapunut", sanoin vieressäni vauhdikkaasti kävelevälle hevoselle. "Ja jarruta hitusen, miulla on vain kaksi jalkaa" lisäsin orin vielä kiristäessä tahtia. Talliin päästin ilman että jouduin ottamaan hölkkäaskeleita ja karsinassa aloin ottamaan kuljetussuojia pois. Aksu tapansa mukaisesti tutki innokkaana mitä teen ja yritti parhaansa mukaan osallistua suojien pois ottoon. Pariin otteeseen meinasin jo kaatua ottaessani suojia pois etusista ja Aksun tökätessä päällään kuin sanoen "Hei, miekin haluan nähdä mitä sie teet, anna miunkin kokeilla". Kuitenkin kuonolleen lentämisiltä vältyttiin.

Jätin Aksun hetkeksi karsinaan ja kävin hakemassa autossa olevia tavaroita ja vein ne paikoilleen. Varusteiden joukoista kaivoin harjoja, suitset sekä pintelit sillä ajattelin käydä Aksun kanssa hiukan tutustumassa maastoon jalkaisin. Astuessani takaisin Aksun karsinaan, nuori ori tuli heti katsomaan kädessäni olevaa harjaa. Äskeisestä suojien pois ottamisesta viisastuneena, napsautin riimunarun kiinni riimun ja sidoin Aksun kiinni. Aksu protestoikin vähän päätään heittelemällä ja kerran kuopaisemalla kun ei päässyt hoitotoimenpiteisiin osallistumaan. Otin kuljetuksen ajan olleen fleeceloimen hetkeksi pois saadakseni orin harjattua ja laitoin myös pintelit joka jalkaan. Vielä suitset päähän, niin olimme valmiita pienelle kävelyretkelle. Aksu oli innoissaan kuin pikku varsa päästessään tutustumaan uuteen ympäristöönsä ja kulki innokkaasti koko ajan katsellen valppaana ympärilleen. Lenkin oli tarkoitus olla rauhallinen, mutta Aksussa oli välillä pitelemistä kun ori näki jotain kiinnostavaa ja olisi sitä halunnut mennä katsomaan. Olimme kävelemässä reilu puoli tuntia ja tuloksen oli virkistynyt ja innoissaan oleva hevonen, sekä varsin väsynyt omistaja. Karsinassa otin Aksulta pintelit sekä suitset pois sekä tarkistin vielä koko hevosen kauttaaltaan läpi. Rapsuttelin vielä Aksua hetken, kertoen kuinka kohta treenaminen taas jatkuisi ja kuinka Aksusta tulisi huisin hieno ravuri jota paapottaisiin oikein kunnolla. Totuushan on se, että Aksu tulisi aina olemaan "isin pikku poika", tulisi siitä hyvä ravuri tai ei. Ori kuunteli juttelujani ja malttoi vihdoin ja viimein rauhoittua siliteltäväksi ja rapsuteltavaksi. Ennen lähtöäni kävin vielä hakemassa orille porkkanoita ja omenanlohkoja ja laitoin ne ruokakuuppiin, jonka ääreen Aksu innoissaan menikin.

Vastaa tähän
Nimi: Scunkki/YP
Sähköposti: vtroutavaara@gmail.com
Lähetetty: 02.01.2013
19:30
Otsikko: Aksun hoitokirja
Tosi kiva tarina, kirjoitusvirheitä en löytänyt ja mukava, kun et heti mennyt ajamaan vaan annoit Aksun tutustua talliin rauhassa :) Saat tästä 35v€ ja 2ap, lisään ne kaappiisi.

Vastaa tähän
Kirjoittaminen ei vaadi rekisteröitymistä!


 

 

 

 

Ulkan kuvat: Suvi Laukkanen ja Bundy-Stocky

Ulkka ©: Scunkki

©2019 Virtuaalitalli Routavaara - suntuubi.com