Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 


/ Etusivu / Hevoset / Tuntikirja

Nimi: Scunkki/YP
Sähköposti: vtroutavaara@gmail.com
Lähetetty: 23.01.2013
17:23
Otsikko: Tuntikirja
Tänne kirjoitetaan siis kaikki tuntitarinat!

Vastaa tähän
Nimi: Riitsu, VRL-10749
Sähköposti: riinajaupiupau@gmail.com
Lähetetty: 06.02.2013
19:12
Otsikko: Tuntikirja
Helppo C tunti 2.2, Akralla.

Talutin Akran maneesiin ja laskin jalustimet alas. Minua jännitti tämä ensimmäinen ratsastustunti tällä tallilla. Mittasin jalustimet sopiviksi ja kiristin mahavyön. Scunkki auttoi kaksi tyttöä hevosten selkään, mutta minä pääsin itse Akra selkään. Ohjasin Akran löysin ohjin uralle. Scunkki neuvoi miten saadaan hevoset taipumaan kulmissa ja volteilla. Teimme alkukäyntien aikana paljon pysähdyksiä, voltteja ja taivuttelimme hevosia paljon.
- Noniin, nyt voisitte tulla vuorotellen keskihalkaisijalle ja tehdä siellä keskellä pysähdys ja peruutus, jonka jälkeen jatkatte matkaa keskikäynnillä ja vaihdatte suunnan. Riitsu ja Akra aloittavat.

Käänsin Akran keksihalkaisijalle ja pysäytin ja peruutin sen kanssa. Sitten annoin pohkeet ja jatkoin käynnillä, vaihdoin suunnan ja jatkoimme tehtävää. Teimme tuota jonkin aikaa kunnes Scunkki käski ottaa ohjat tuntumalle ja nostaa kevyen ravin. Akra nosti ravin hienosti, vaikka se tuntuikin aika laiskalta. - Riitsu, lisää hiukan tempoa, että se menisi hiukan paremmin.

Lisäsin tempoa, jonka jälkeen Akra ravasi erittäin hienosti. Ravailimme kenttää ympäri hetken, kunnes Scunkki neuvoi taas: "Nyt teette molemmissa päissä isot ympyrät ravissa, jonka jälkeen menette tosi hidasta ravia toisen pitkistä sivuista ja toisen tosi reippasti." Me aloitimme tehtävän taas. Ensimmäinen ympyrä meni hienosti ja reipas ravi myös. Sitten, kun tultiin kohtaan, missä piti hidstaa, niin en saanut Akraa kunnola hidastamaan vaan se jatkoi menoaan reippaasti. Toisella kerralla onnistuin kuulemma tehtävästä mainiosti. Scunkki käski meidät käyntiin ja antamaan hevosille löysät ohjat.

Scunkki selitti meille seuraavaa tehtävää, missä meidän täytyi nostaa laukka lyhyen sivun kulmasta ja laukata pitkä sivu, jonka päässä tehdä laukka voltti kaksi kertaa. Joku tyttö Ekillä aloitti. Eki nosti laukan hienosti ja tyttö osasi tehdä tehtävän hyvin. Seuraavaksi menin minä. Annoin puolipidätteen ravissa, jonka jälkeen laukkapohkeet. Akra nosti reippaan laukan ja laukkasin sivun loppuun. Jouduin antamaan voltilla koko ajan pohjetta, koska ruuna yritti koko ajan hiljentää raviin. Scunkki sanoi minun onnistuneen hyvin ja sain kuitenkin Akran pysymään laukassa koko ajan. Kokeilimme samaa vielä kerran tähän suuntaan, kunnes vaihdoimme suunnan.

Nyt täytyi tulla laukassa kahdeksikkoa. Minä ja Akra olimme ensimmäiset. Nostin laukan ja ohjasin hevosta menemään kahdeksikkoa. Akra yritti kokoajan oikoa ja koventaa laukkaa tai hiljentää sitä raviin. Eli se ei halunnut mennä juuri sopivaa laukkaa ollenkaan. Kehuin ruunaa suorituksen jälkeen ja saimme tehdä itsenäiset loppuverkat, kun Scunkki neuvoi muita. Ravasin kentällä, mutta en ollut kenenkään tiellä. Annoin lopulta Akralle löysät ohjat, kuten kaikki muutkin ja annoin sen kävellä. Noin 10 minuutin kuluttua Scunkki käski meidä kartoon ja tulemaan alas hevosten selästä.

Vastaa tähän
Nimi: Scunkki/YP
Sähköposti: vtroutavaara@gmail.com
Lähetetty: 14.02.2013
18:13
Muokattu: 14.02.2013
18:14
Otsikko: Tuntikirja
Riitsu, tarina oli kiva ja kerroit tarkasti tunnin tapahtumista. Kuitenkin muistathan, että esim. kahdeksikkoa tehdessä laukassa tulisi vaihtaa laukka keskellä esim. ravin kautta, mutta et kertonut siitä. Tarina oli kokonaisuudessaan hyvä, joten saat tästä He B- merkin ja voit nyt osallistua He B tunneille, saat myös ne 3ap.

Vastaa tähän
Nimi: <Susanna>
Lähetetty: 22.02.2013
18:30
Otsikko: Tuntikirja
Tunti Lissulla!

Saaavuin tallille puolituntia ennen tuntiani.
-Lissu! Jes! sanoin ääneen luettuani nimen listasta. Hain Lissulle varustehuoneesta suitset ja yleissatulan, jotka vein tamman karsinalle. Hevoset oli tuotu sisälle, joten otin riimun ja menin Lissun karsinaan. Pujotin riimun tammalle päähän ja kiinnitin sen kalteriin. Hain ulkopuolelta pölärin jolla harjasin nopeasti Lissun, jonka jälkeen puin sille satulan ja suitset. Neljän maissa lähdimme muiden tuntilaisten kanssa maneesiin, jossa menimme kaartoon ja selkään. Otin ohjat käteeni, mutta pidin Lissun vielä paikallaan, ja odottelin, että Scunkki antoi luvan liikkua.
Muutaman kierrosten alkukäyntien jälkeen aloitin taivuttelut. Meillä oli 15 minuttia aikaa tehdä vapaat alkuverkat. Taivuttelin Lissun hyvin ja pysäyttelin sitä parin kierroksen ajan, kunnes nostin ravin ja rupesin keventelemään. Kevensin muutaman kierroksen tehden voltteja ja muuta sellaista. Istuuduin satulaan harjoitusraviin ja annoin Lissun ravata. Taivutin Lissun muotoon ja peräänantoon, ja jaktoin keventelyä.
-Aloitetaan tekemällä ensin väistöjä oikealle! Scunkki huusi. -Susanna ja Lissu aloittavat! Otin ohjat kunnolla käteen ja hidastin Lissun käyntiin.
-Käynnissäkö? kysyin.
-Juu! Scunkki sanoi. Ohjasin Lissun kunnolla ja rupesin väistämään. Lissu väisti tosi hyvin ja kiitin sitä oikein kunnolla. Kävelin sillä aikaa kun muut väistivät, jonka jälkeen Scunkki sanoi.
-Nyt sama ravissa! Susanna ja Lissu ensin! Puristin pohkeilla Lissun kylkiin ja tein sillä pohkeenväistöä ravissa. Lissu totteli todella hyvin ja kulki kivasti. Kun kaikki muutkin olivat väistäneet, Scunkki jakoi meidät kahteen ryhmään. Jouduin ensin siihen, jonka piti ratsastaa HeC kouluohjelma. Ratani oli tämäntyyppinen:
Pysähdys tuomarin eteen, koko rata leikkaa käynnissä, laukkavoltti, koko rata leikkaa, laukkavoltti, peruutus, koko rata leikkaa käynnissä ja tuomarien eteen pysähdys, tervehdys ja päästin sitten Lissulle pitkät ohjat.
-Hieno poni, sanoin ja kävelin reunalle, ja katsoin kun Anna ja Diva suorittivat radan.
-Hienoa molemmilta. NYT vaihdetaan niin, että Susanna ja Anna pääsevät sinne. Mitä perällä pitikään tehdä? Ai niin, kierros ravissa, kierros laukassa, voltti ravissa, kierros laukassa, kierros ravissa, kierros laukassa jne. Aloitin siis ravissa ja tein ohjeiden mukaan. Tehtävä oli hyvin yksinkertainen ja Lissu kulki tosi nätisti 10 minuuttia, kunnes Xcunkki sanoi:
-Nyt laukatkaa kolme kierrosta, ravatkaa kolme kierrosta ja siirtykää pitkin ohjin käyntiin! Nostin siis laukan ja laukkasin ja ravasin niinkuin Scunkki käski, ennen kuin siirryin käyntiin jossa päästin ohjat pitkiksi.

Tunnin loputtua ohjasin Lissun kaartoon ja laskeuduin selästä. Menin jonossa talliin, jossa vastaan tuli seuraava ryhmä. Betty meni maneesiin Helppo A tunnille. Talutin Lissun karsinaansa jossa riisuin sen varusteet ja harjasin tamman. Kello oli vasta vähän yli viisi, joten puin Lissulle fleeceloimen ja vein sen tarhaan. Vein vielä varusteet pois ja lähdin kotiin.

Vastaa tähän
Nimi: Scunkki/YP
Sähköposti: vtroutavaara@gmail.com
Lähetetty: 27.02.2013
18:55
Otsikko: Tuntikirja
Kiva tarina, tosin jäin kaipaamaan miten kommentoin ratsastustasi. Eli muistathan kirjoittaa minunkin näkökulmasta, että miten meni, silloin saan todellisen kuvan miten tehtävä on mennyt. Kuitenkin mukava tarina, mutta ensi kerralla voisit kirjoittaa vähän tarkemmin vielä ratsastuksesta :) Saat He B- merkin ja 3 ap.

Vastaa tähän
Kirjoittaminen ei vaadi rekisteröitymistä!


 

 

 

 

Ulkan kuvat: Suvi Laukkanen ja Bundy-Stocky

Ulkka ©: Scunkki

©2019 Virtuaalitalli Routavaara - suntuubi.com