Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 


/ Etusivu / Hevoset / Silverin hoitokirja

Nimi: Scunkki/YP
Sähköposti: vtroutavaara@gmail.com
Lähetetty: 23.01.2013
17:55
Otsikko: Silverin hoitokirja
Tämä on siis Silverin ja Liian hoitokirja :)

Vastaa tähän
Nimi: Liia
Lähetetty: 03.02.2013
16:08
Otsikko: Silverin hoitokirja
Kävelin kaatosateessa tallille. Avasin tallioven ja vilkuilin sisälle. Huomasin Silverin. Kävelin tamman karsinan luokse ja kaivoin taskusta omenasiivun jonka tarjosin ponille. Tamma hörähti pienesti. Kävin hakemassa suitset ja harjapakin. Aloitin harjaamalla tamman.

Kun olin harjannut laitoin suitset tamman päähän. Lähdin taluttamaan Silveriä maneesiin. Kun olin sisällä suljin oven ja nousin tamman pehmeälle selälle. Maneesi oli hiljainen ja tyhjä, vain sade piiskasi kattoa. Silver luimisteli ja näykki ilmaa. Huokaisin ja annoin pitkät ohjat tammalle.

Alkukäyntien jälkeen annoin ravipohkeet ja yritin pysyä selässä. Käänsin tamman pääty-ympyrälle, jossa tuo teki pukin. Lensin selästä, mutta tamma jäi vain nuuhkimaan minua. Tiesin että Silver oli innostunut hiukan. Scunkki tuli sisälle ja nauraa röhötti kun nousin hiekasta.
''Anteeksi, tuo vain näytti huvittavalta.'' Scunkki sanoi ja lopetti nauramisen. Nousin tamman selkään ja katselin sivusilmällä Scunkkia.
''Mitäs mieltä tästä ponista olet?'' Kysyin ja pysäytin tamman Scunkin eteen.
''Jaa-a. Onhan se ihan mukavan näköinen. Ei tässä ainakaan itse pysty tuollaista pienokaista kokeilla, kun itse jo pitkä on!'' Scunkki lausahti.
''Uskon!'' Sanoin ja annoin ravipohkeet. Sen jälkeen annoin laukka-avut ja menin koko kenttää ympäri, tehden välillä voltteja ja ympyröitä.

Pian lopetin ja nousin Silverin selästä. Rupattelin Scunkin kanssa. Tallilla tiemme erkanivat. Vein Silverin karsinaan ja otin suitset pois. Hain riimun ja laitoin sen tamman päähän. Lähdin vielä hakemaan sadeloimea jonka asettelin hyvin tamman selkään. Sitten talutin Silverin tarhaan.
''Hoidatko sitten jossain vaiheessa Silverin pois tarhasta?'' Kysyin huolestuneena. Scunkki nyökkäsi ja hymyilin. Hymyilin takaisin ja kävin vielä antamassa sokeripalan tammalle, sen jälkeen lähdin kotiin.


Vastaa tähän
Nimi: Scunkki/YP
Sähköposti: vtroutavaara@gmail.com
Lähetetty: 14.02.2013
18:26
Otsikko: Silverin hoitokirja
Kiva tarina ja voisit ensi tarinassa tutustua muihinkin tallin hoitajiin ja yksityisten omistajiin :) Tarina voisi olla vähän pidempi ja voisit kertoa vähän tarkemmin ratsastuksesta ja harjauksesta. Saat tästä 25tr ja 2ap.

Vastaa tähän
Nimi: Liia
Lähetetty: 28.02.2013
15:26
Otsikko: Silverin hoitokirja
Kävelin pientä hiekkatietä kohti tallia. Aurinko paistoi joten kuljin varjoisia teitä. Tallin luona huomasin porukkaa oven edessä. Ilmeisesti hoitajia ja ainakin joku yksityisenomistaja. Näin porukan keskellä Scunkin, papereita kädessä, joten nainen ei huomaisi minua.
''Moi..'' Sanoin hiljaisella äänellä, mutta koska hoitajat pölöttivät päälle, ei Scunkki kuullut mitään. Huokaisin ja vilkaisin rannekelloani. 9:15, miten näin aikaisin voi olla jo paljon hoitajia täällä? Lähdin yksityistallin luokse. Hymyilin pienesti ja menin Silverin karsinan luokse. Kaivoin taskustani porkkanan ja tarjosin sen tammalle, joka hapuili puolikasta porkkanaa kämmeneltäni. Avasin oven ja silitin tammaa päästä. Otin karsinan vieressä roikkuneen riimun ja asetin sen Silverin päähän. Kiinnitin siihen riimunnarun. Talutin tamman käytävälle ja hain tamman harjat. Silver pärskähti ja kuopi maata, kuin odottaen hoitoja.

Otin harjalaatikon ja nostin sen kahvasta. Vein sen Silverin viereen ja otin sieltä suan. Suin tammaa pitkin ja rentouttavin vedoin. Silver rentoutui ja meinasi nukahtaa keskelle käytävää, mutta päätti kuitenkin samalla katsoa etten tekisi mitään väärää. Naurahdin pienesti ja katselin tammaa silmiin. Silitin sitä kaulasta ja menin kaulan alta toiselle puolelle. Aloin harjata pitkin, rentouttavin vedoin.

Pidin kädessäni vieläkin sukaa. Vein sen harjalaatikkoon. Otin vaaleanpunaisesta harjalaatikosta kamman, jossa luki :: SILVER . Luin tekstin pari kertaa ja aloin kammata Silverin harjaa, jossa oli yksi takku. Aloin selvittää takkua, joka oli vaikeasti selvitettävissä, mutta puolen tunnin aherruksen jälkeen, sekin oli hoidettu. Kampasin otsaharjan ja siirryin hännän vierelle. Otin häntä tuposta kiinni ja aloin harjata.

Harjauksen jälkeen, vein harjan harjalaatikkoon ja suljin kannen. Silitin tamman turpaa ja vein harjalaatikon pois. Avasin tamman kiinnityksistä ja lähdin taluttamaan tarhaan. Ulkona oli lämmin, joten en laittanut loimea.

Tarhan luona avasin portin ja päästin tamman vapaaksi. Menin ulos tarhasta ja laitoin portin kiinni.

Jatkuu...

Vastaa tähän
Nimi: Scunkki/YP
Sähköposti: vtroutavaara@gmail.com
Lähetetty: 02.03.2013
15:23
Otsikko: Silverin hoitokirja
Jatkoa odotellen :)

Vastaa tähän
Nimi: Liia
Lähetetty: 05.03.2013
13:22
Otsikko: Silverin hoitokirja
Jatkoa...

Jäin hetkeksi portille seisomaan ja katsoin mitä Silver tekisi. Lähdin kuitenkin nopeasti aidan luota pois talliin. Otin Silverin suitset, pesusienen ja satulasaippuaa. Istuin lähimmälle penkille ja aloin hankata suitsia puhtaiksi. Huomasin jonkun tytön saapuvan ovelle.
''Moi..'' Tyttö sanoi arasti.
''Moi!'' Sanoin ja hymyilin.
''Mä oon Jenni, ja täällä pitäisi olla mun hevonen Kasi..'' Sanoi tyttö. Nyökkäsin.
''Aijaa. Mä oon Liia ja omistan Silverin. Kasin pitäis olla karsinassaan.'' Sanoin ja hymyilin Jennille joka nyökkäsi. Jenni heilautti kättään ja lähti etsimään Kasin karsinaa. Ajattelin että siinä oli mukava tyttö.

Sain suitset puhdistettua, joten vein ne paikalleen. Otin satulan ja aloin hinkata sitäkin. Olihan tässä kamat ehtinyt likaantua. Pian Jenni tuli takaisin.
''Milloin Kasi tuli tänne? Jos sitä voisi alkaa liikuttaa..'' Jenni kysyi.
''Näin ainakin jonkun hevosauton jossain vaiheessa pihalla, siitä on vähän aikaa. Se tuli joskus silloin kun olin Silverin tarhan luona. Joten ei sitä kannata alkaa ratsastaa ainakaan täysillä.'' Sanoin. Jenni nyökkäsi.
''Mutta pieni ratsastus kentällä riittää.'' Jenni sanoi.
''Jep.'' Hymyilin. Jenni otti kamat ja lähti Kasin luokse.

Satulakin oli saatu putsattua. Otin satulahuovan ja otin pölyharjan. Menin ulos, tallin oven vierelle ja aloin pölyharjalla harjata satulahuopaa, jossa oli karvoja.
''Huh.'' Sanoin pienellä äänellä, kun sain satulahuovan putsatuksi. Vein satulahuovan ja pölyharjan paikoilleen. Harjat putsaisin myöhemmin. Otin Silverin riimun ja menin tamman luokse tarhaan. Otin tamman kiinni ja lähdin taluttamaan tallille. Karsinassa otin riimun pois, suljin oven ja laitoin hieman heinää. Lähdin kotiin.

The End :3

Ja tutustuinpa täs tarinas myös uuteen yksärinomistajaan.

Vastaa tähän
Nimi: Scunkki/YP
Sähköposti: vtroutavaara@gmail.com
Lähetetty: 07.03.2013
13:37
Otsikko: Silverin hoitokirja
Tosi kiva tarina ja hyvä, kun tutustuit uusiin ihmisiin tallilla :) Voisit ensi kerralla yrittää hieroa ystävyyttä hoitajienkin kanssa. Saat tästä kuitenkin 35tr ja 2ap !

-Scunkki

Vastaa tähän
Kirjoittaminen ei vaadi rekisteröitymistä!


 

 

 

 

Ulkan kuvat: Suvi Laukkanen ja Bundy-Stocky

Ulkka ©: Scunkki

©2019 Virtuaalitalli Routavaara - suntuubi.com