Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tarjolla astutukseen ->

Tuiske on virtuaalihevonen

 

Hevosen nimi: Epäonnen Riitapukari

Kutsumanimi: Tuiske

Rekisterinumero: VH12-018-1352

Rotu: Suomenhevonen

Sukupuoli: Ori

Säkäkorkeus: 161cm

Väri: Rautias

Syntymäaika: 28.01.1999 (alhaalla  ikä)

Painotus: Yleispainotus

Koulutustaso: KO: He A, RE: 110cm

Kasvattaja: -

Omistaja: Scunkki, VRL-11655

Hoitaja: ei oteta

Kotitalli: Virtuaalitalli Routavaara

 

Luonne:

Tuiske on melko kuuliainen ori, mutta välillä saattaa rehvastella muiden hevosten lähellä. Hoidettaessa seisoo käytävällä sekä karsinassa hyvin, mutta pitää ehdottomasti pitää poissa toisten orien luota. Satulan antaa laittaa hyvin, mutta pullistelee välillä. Suitset voi laittaa aivan ongelmitta. Taluttaessa kävelee nätisti, mutta orien lähellä ja tammojen kiima-aikaan on parempi laittaa naru turvan ympärille ja pidellä kunnolla kiinni. Tuiske tarhataan aina yksin ja mielellään vierustarhassa oleva on ruuna.

 

Ratsastaessa Tuiske on melko herkkä ja on hyvä ratsastattavuudeltaan, yrittää miellyttää ratsastajaansa. Periaatteessa Tuiske on vaativa, mutta ei pukittele, hypi pystyyn tai ryöstä vaan on melko vaikea ratsastaa kunnolla avuille. Ori liikkuu omilla jaloillaan eli ei ole potkittavaa mallia, mutta kuitenkaan se ei ole kamalan reipaskaan eli melko "sopiva". Esteillä Tuiske saattaa vähän kuumua, mutta pikku esteet hyppää mainiosti kuumuvattakin. Tuiske ei kiellä lähes ollenkaan ja saattaa lähteä hyppäämään huonostakin paikasta, erikoisesteille saattaa huonosta paikasta tulla kieltoja. Maastossa ori on reippaampi, kuin kentällä ja välillä jopa kuumuu. Menee yleensä paremmin yksin kuin muiden hevosten kanssa, koska orilla saattaa laueta kilpailuvietti laukassa. Tuiskeella on kokeiltu myös maastoesteitä ja niitä hyppää mielellään.

 

  

Kisakalenteri:

Pvm - Paikka - Jaos - Luokka - Sijoitus

15.01.2013 - Susikallio - villit - He A - 4/21

13.03.2013 - Konkkaronkka - ERJ - 110cm - 3/40

15.03.2013 - Konkkaronkka - ERJ - 110cm - 3/40

 

Valmennukset:

Kouluvalmennus 24.12

Tuiske oli todella komea näky ravatessaan uraa pitkin talvisen maiseman ympäröimänä. Tummansininen ratsastusloimi yllään se suurinpiirtein tanssahteli uralla. Alkuverryttelyissä tehtiin paljon voltteja ja suunnanvaihdoksia erilaisten kaarrosten kautta. Tuiske kuunteli hyvin apuja, se tuntui toimivan kuin ajatuksen voimalla. Ohjeistin antamaan orille hieman enemmän ohjaa, ja käyttämään hieman enemmän pelkkiä painoapuja, Tuiske kun oli niin herkkä. Ja se todettiin, että ori toimi myös miltei pelkällä painolla, ja ohjia olisi tuskin tarvinnut ollenkaan. Kun ori oli kuitenkin lämmennyt, otettiin jällen ohjat hyvin tuntumalle. Tästä jatkettiin suoraan varsinaiseen aiheeseen, eli laukkatehtäviin. Niitä Tuiskeen kanssa päätettiin tehdä paljon, sillä se oli valmiiksi taipuisa ja eteenpäinpyrkivä. Laukannosto kesti ensimmäisellä kerralla liian kauan, mutta pikkuhiljaa laukka nousi helposti ensimmäisistä pohkeista. Alkuun tehtiin pieniä muutoksia tempossa siten, että lyhyillä sivuilla laukka piti koota, ja pitkillä sivuilla Tuiske sai mennä reippaammin. Ensimmäisellä kierroksella tämä ei kuitenkaan onnistunut, ja käskin ottaa hiukan enemmän kiinni, mutta pyytäen kuitenkin samalla eteenpäin. Nyt tämä onnistui hyvin parilla kerralla. Vaihdettiin suuntaa ja kierroksen kävelyn jälkeen nostettiin jälleen laukka ja toistettiin tehtävä tähänkin suuntaan. Nyt Tuiske jo tajusi, mitä siltä haettiin ja se suoritti annetun tehtävän hienosti. Tämän tehtävän suorittamisen jälkeen käveltiin pitkin ohjin pari kierrosta, jonka aikana kerroin hieman seuraavasta tehtävästä, joka oli erikokoiset ympyrät laukassa. Aluksi pääty- ja keskiympyröitä, jonka jälkeen siirryttäisiin jopa kymmenen, ja kahdeksan metrin voltteihin. Ne onnistuisivat, kunhan Tuiske saisi tarpeeksi tukea. Kun tajusit ohjeeni, nostitte laukan Tuiskeen kanssa ja teitte ensin yhteen suuntaan pääty- ja keskiympyröitä, vaihdoitte laukan ja suunnan koko rata leikkaan kautta, ja toistitte tämän tehtävän. Jatkoitte tähän suuntaan tehden niitä voltteja, jotka alkuun kuitenkin venyivät 12 metrisiksi. Jatkettiin niin kauan, kunnes päästiin jopa yhdeksään metriin, ja olin varsin tyytyväinen suoritukseen. Vielä toinen suunta, jonka jälkeen saitte aloittaa loppuverryttelyt. - Annika_N

 

Eläinlääkärin tarkastukset:

-

 

Ikääntyminen

28.01.2012 - 13v  28.01.2014 - 15v  28.01.2016 - 17v

28.01.2013 - 14v     28.01.2015 - 16v  28.01.2017 - 18v

 

 

Jälkeläiset:

 -

 

Kuva ©: nurinkurin.net (vapaasti)

 

 

 

 

 

Ulkan kuvat: Suvi Laukkanen ja Bundy-Stocky

Ulkka ©: Scunkki

©2019 Virtuaalitalli Routavaara - suntuubi.com