Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Rosa on virtuaalihevonen

Hevosen nimi: Sweet Smell

Kutsumanimi: Rosa

Rekisterinumero: VH00-000-0000, ei vielä rekisteröity

Rotu: Ruotsalainen puoliverinen

Sukupuoli: Tamma

Säkäkorkeus: 157cm

Väri: Ruunikko

Syntymäaika: 01.11.2003 (alhaalla ikä)

Painotus: Yleispainoitus

Koulutustaso: KO: He A, RE: 130cm

Kasvattaja: -

Omistaja: Scunkki, VRL-11655

Hoitaja: etsitään

Kotitalli: Virtuaalitalli Routavaara

 

Luonne:

Rosa on hoidettaessa melko ilkikurinen ja välillä saattaa näykkiä hoitajaansa. Kaviot Rosa antaa puhdistaa kiltisti ja ei potki jalkaa pois. Satulaa laittaessa pullistelee yleensä, mutta suitset antaa laittaa ongelmitta, välillä kuitenkin pienempien kanssa nostelee päätään. Taluttaessa Rosa on melko energinen ja välillä rynnii, mutta useimmiten kävelee nätisti. Rosa on kuitenkin kengittäjän pahin vihollinen, tamma ei pidä jalkaansa nätisti vaan potkii taakse ja steppailee jatkuvasti. Rosa on kuitenkin helppo lastata ja on eläinlääkärin lähellä melko mukava.

Ratsastaessa Rosa menee yleensä ratsastajan taidon mukaan. Aloittelijoille Rosa on liian vaikea, nimittäin tamman kanssa pitää olla päättäväinen. Taluttajan kanssa Rosa menee melko hyvin myös aloittelijoilla, koska usein taluttaja on se joka tammaa määrää. Rosa on melko reipas ja useimmiten ravissakin sitä tulee ratsastaa periaatteella pidätä-myötää, muuten vauhti usein kasvaa liian kovaksi. Laukannostoissa Rosalle tulee antaa selkeät avut, nimittäin jos esim. ulkopohje menee liian taakse, niin tamman peppu saattaa lentää melko kepeästi. Mutta kun antaa selvät avut, niin laukka nousee todella nätisti ja helposti. Tamma on melko vaikea ratsastaa peräänantoon, vaikka se ei olekkaan jäykkä yhtään kyljistään. Rosa tarvitsee määrätietoisen ratsastajan, joka kuitenkin osaa istua hyvin sekä hänellä on pehmeä käsi. Eli vaikka Rosa on reipas, niin sitä ei saa kiskoa.

Esteillä tamma on aivan mahtava, pieni ja ketterä tamma tekee tiukimmankin käännöksen helposti ja kuitenkin ponnua löytyy vaikka muille jakaa. Esteilläkin Rosa kuitenkin menee ratsastajan taidon mukaan. Jos ratsastajalla roikkuu ohjat ja hän pomppii, niin tamma kieltää todella varmasti. Kuitenkin tuntumalla olevat ohjat ja selkeät avut, niin tamma on aivan mahtava hypättävä. Rosa ei kuitenkaan kiellä turhaan, vaan yleensä vain jos ratsastaja on epävarma tai ohjaa todella huonosti esteelle. Maastossa Rosa on melko säikky ja nauttii tosissaan laukka pätkistä. Kuitenkin tamma tarvitsee todella kokeneen ratsastajan maastoon!

 

Kisakalenteri:

Pvm - Paikka - Jaos - Luokka - Sijoitus

 

Valmennukset:

Ei valmennuksia.

 

Ikääntyminen

01.11.2013 - 10v  01.11.2015 - 12v  01.11.2017 - 14v

01.11.2014 - 11v     01.11.2016 - 13v  01.11.2018 - 15v

 

Eläinlääkärin tarkastukset:

 

Kuva ©: www.tiiangalleria.net/vapaasti.html

 

 

 

 

 

Ulkan kuvat: Suvi Laukkanen ja Bundy-Stocky

Ulkka ©: Scunkki

©2019 Virtuaalitalli Routavaara - suntuubi.com