Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Maasta käsin kurssi 1.3 - 3.3

Vuoden ensimmäinen kurssi esittäytyy siis ja ajankohta sijoittuu 1.3 - 3.3 päiville. Kurssilla siis opetellaan liikuttamaan hevosta maasta käsin sekä harjoitellaan luonnollisia hevosmiestaitoja. Kurssilta saat 5 aktiivisuuspistettä sekä kurssin merkin. Kurssille saa "lainattua" hevosta tai voit tulla myös omalla hevosellasi. Lainaaminen on ilmaista tallilaisille ja hoitajilla on etuoikeus tulla hoitsunsa kanssa. Kurssi on siis kolme päiväinen ja yöpyminen hoituu jokaisen kotona. Kurssin tulee pitämään Henna Länsivuori (keksitty), joka käy pitämässä käytännön kursseja hevosen luontaisesta käsittelystä. Kurssin päätteeksi pitää täyttää kysely, johon voit etsiä vastauksia netistä, kirjoista tai päätellä itse. 

VIP on 27.2.2013.

Kurssi maksaa siis 85v€ ja siihen sisältyy kaikki opetustunnit. Perjantai päivänä kurssi tarjoaa mehua/kahvia + pullaa ja keksejä kurssilaisille, lauantaina lämmin ruoka ja sunnuntaina myöskin lämmin ruoka.

 

Perjantai:

18.00 - Saapuminen tallille ja juttelua ongelmista + teoriaa luottamuksesta hevosen ja käsittelijän välillä.

19.00 - Kentällä hevosten kanssa totuttelua uusiin esineisiin (muovipussit ja pressut, niillä hierotaan hevosia ja mahdollisesti pressu esim. hevosen päälle ja pressun yli kävelyä). Talutuksen "harjoittelua", hevonen pysähtyy kun sinä pysähdyt, juoksee käskystä ja kävelee käskystä vierelläsi ja sinä olet pomo.

20.00 - Hevoset talliin ja kahvittelua/mehuttelua ja pullaa + keksejä. Keskustelua miten sujui ensimmäinen harjoitus ja mitä olisi voinut tehdä toisin ja mikä meni hyvin, oliko ongelmia.

noin 20.30 - Kotiin lähtö.

 

Lauantai:

10.00 - Saapuminen tallille. Hevosten harjausta ja käsittelyä tallissa. Hevonen on rauhallinen harjatessa, ei pure/näyki yms. Jos ongelmia ilmenee niin ratkomme niitä.

10.30 - Kaksi kerrallaan ohjasajo varusteet päällä kentälle. Jokaiselle varattu aikaa 30min - 40min riippuen kurssilaisten määrästä. Harjoitellaan pysähdys, liikkeelle lähtö, kääntö + esim. pohkeenväistöä ja ravia. Jos aikaa jää niin taas voidaan kokeilla siedätystä mm. sateenvarjojen kanssa.

11.30 - Viemme hevoset talliin ja puramme niiltä ohjasajo välineet pois ja harjaamme kertaalleen. Sitten taas hiukan jutustelua ohjasajo harjoituksesta. 

12.00 - Sisällä sitten ruokailua. Ruuaksi makaroonilaatikkoa ja jälkiruokana hedelmiä.

12.30 - Teoriaa juoksutuksesta pyöröaitauksessa, liittyen kehonhallinta ja ääniavut.

13.10 - Menemme talliin, jossa jokainen hevonen harjataan melko pikaisesti ja kaksi kerrallaan lähdetään juoksuttamaan hevosia maneesiin. Hevosille suitset ja liina, muista ottaa juoksutusraippa.

13.20 - Maneesissa juoksutellaan siis ja samalla Henna neuvoo juoksuttamisesta lisää. Yhdelle 2 hengen "ryhmälle" varattu aikaa 30 min, johon sisältyy myös kehon ja äänien käytön neuvomista alussa.

13.40 - Viedään hevoset talliin ja puretaan niiltä varusteet. Seuraavaksi lähdetään katsomaan, kun Henna menee agilityä kentällä jonkun tallin hevosen kanssa. Hän näyttää samalla agility esteitä ja neuvoo kuinka hevosen tulee tutustua niihin oikealla tavalla.

14.20 - Käydään purkamassa agility hevonen ja jutellaan pienoinen hetki tallissa.

14.30 - Lähdetään kotiin.

 

Sunnuntai: 

10.00 - Tullaan tallille ja käydään ensimmäisenä rakentamassa maneesiin irtohypytys kuja, jossa on 4 estettä. 

10.20 - Mennään harjaamaan Akra ja Eki, joille laitetaan myös suojat ja viedään ne maneesiin. Maneesissa kävelytetään molemmat taluttaen.

10.50 - Aloitetaan irtohypyttämään, molemmat lasketaan irti ja ensiksi annetaan vain mennä puomit, pikku hiljaa korotetaan esteitä. Lopussa molemmat hyppäävät noin 110cm - 120cm. Lopuksi molemmat taas kävelytetään taluttaen.

11.30 - Viedään hevoset talliin ja puretaan + harjataan ne. Sitten lähdetään sisälle.

11.40 - Syödään sisällä ja ruokana onkin jauheliha keittoa leivän kanssa. 

12.00 - Lähdetään talliin, jossa jokainen harjaa "hevosensa" kunnolla.

12.20 - Mennään rakentamaan "rata" maneesiin. 

12.40 - Lähdetään takaisin talliin, jossa jokaiselle hevoselle laitetaan suitset + naru ja kurssilaisille hanskat. Sitten mennään maneesiin kaikki hevosten kanssa.

13.00 - Ensiksi lämmitellään hevoset maneesissa kävelyttäen niitä ympäri uraa ja tehden esim. voltteja. Maneesissa jokainen menee yksi kerrallaan hevosensa kanssa radan, joka on seuraavanlainen: tervehditään tuomari Hennaa, sitten lähdetään pujottelulle, joka pitää ravata, pujottelussa on 6 kaartiota. Seuraavaksi puomin kohdalla hevonen pitää pysäyttää niin, että puomi on sen etu- ja takajalkojen alla eli mahan alla. Lasketaan hevonen irti narusta ja mennään mahdollisimman nopeasti toisen puomin luokse jossa on sama juttu eli hevosen pitää siis seurata kurssilaista ilman narua mahdollisimman nopeasti. Puomilla laitetaan naru kiinni ja juostaan yhden esteen yli hevosen kanssa. Nopeiten radan suorittanut palkitaan tikkaripussilla. Eli palkintojen jako on ratojen lopuksi. Sitten viedään hevoset talliin ja otetaan niiltä varusteet pois  + harjataan.

14.00 - Mennään talolle, jossa kerrataan mitä kurssilaiset ovat oppineet ja sitten lähdetäänkin kotiin.

 

Kurssilaiset (3/4):

Jenni - Lissu

Riitsu - Onni

Susanna - Betty

 

Osallistuminen tällä kaavalla vieraskirjaan:

Nimi - Hevostoive (oma tai jokin tuntihevonen)

 

Kysymykset, jotka täytetään vieraskirjaan YKSITYISVIESTILLÄ aikaisintaan 1.3.2013 ja viimeisintään 9.3.2013. Saat merkin sitten, kun olet täyttänyt tämän.

1. Mitä opit kurssilla? Kerro noin 5 rivin kertomuksella tästä.

 

2. Miten saat hevosen hiljentämään vauhtia pyöröaitauksessa?

a) menet hevosen taakse ja sanot prr.

b) menet hevosen nolla linjan etupuolelle eli noin ryntäiden/ pään kohdalle, jos hevonen ei reagoi niin menet vielä edemmäs, eli "yli" hevosen pään.

c) nostat kädet ilmaan ja huudat prr.

 

3. Miten saat hevosen koventamaan vauhtia pyöröaitauksessa?

a) pompit hevosen edessä.

b) lyöt raipalla hevosta.

c) menet hevosen noin pepun kohdalle ja annat vauhtia maiskuttamalla + lyömällä raipalla MAAHAN tai hevosen TAAKSE ei hevosta!

 

4. Missä näistä tilanteista hevonen on rento?

a) hevosen korvat ovat lievästi takaviistossa eli hevonen kuuntelee ja pää on yleensä rennosti alhaalla.

b) hevonen on korvat hörössä ja valmiina sinkoamaan.

c) hevosella ovat korvat niskassa kiinni ja se näyttää hampaitaan tai painautuu karsinan nurkkaan.

 

5. Mitä teet jos hevonen puraisee sinua?

a) lyöt sitä täysiä raipalla päähän.

b) komennat kovalla äänellä ja esim. läppäiset turvalle.

c) annat olla ja pyydät jotakin muuta hoitamaan hevosta.

 

 

 

 

Ulkan kuvat: Suvi Laukkanen ja Bundy-Stocky

Ulkka ©: Scunkki

©2019 Virtuaalitalli Routavaara - suntuubi.com