Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Reiska on virtuaalihevonen

 

Hevosen nimi: Pimeä Leimahdus

Kutsumanimi: Reiska

Rekisterinumero: VH00-000-0000, ei vielä rekisteröity

Rotu: Suomenpienhevonen

Sukupuoli: Ruuna

Säkäkorkeus: 146cm

Väri: Rautias

Syntymäaika: 17.08.2000 (alhaalla ikä)

Painotus: Yleispainoitus

Koulutustaso: KO: He B, RE: 100cm

Kasvattaja: -

Omistaja: Scunkki, VRL-11655

Hoitaja: etsitään hoitajaa 

Kotitalli: Virtuaalitalli Routavaara

 

Luonne:

Reiska on hoidettaessa todella kiltti ja pienetkin voivat hoitaa sitä. Tosin kavioita puhdistaessa saattaa yrittää "potkia" niitä otteesta pois. Taluttaessa Reiska on kiltti ja seuraa taluttajaansa kiltisti. Suitset ja satulan saa laitettua myöskin helposti, mutta usein Reiska pullistaa vyötä kiristäessä. Ruuna usein kerjää hoitajaltaan herkkuja hänen taskuistaan.

Ratsastaessa Reiska on mukava ja reipas, mutta toimii aloittelijoillakin hyvin. Alottelijoiden kanssa on yleensä melko laiskana, koska he eivät pyydä niin paljoa kuin kokeneet. Reiska on yleensä melko jäykkä ja sitä tulee verrytellä pitkään ennen kuin ruuna joustaa kyljistään ja alkaa vähän rentoutua. Välillä Reiska rupeaa roikkumaan ohjassa eikä kanna päätään, silloin ruunaan pitää saada enemmän vauhtia. Laukannostot hoituvat tällä herralla hyvin, Reiska nimittäin nostaa laukan puolipidätteen ja istunnan avulla. Kun työnnät lapaasi eteenpäin laukan mukaan, niin ruuna nostaa laukan. Laukka on Reiskalla mukava ja eteenpäin pyrkivä, mutta ei kuitenkaan laahaava, jos sitä osaa ratsastaa. 

Pienillä esteillä Reiska on mahtava opetusmestari ja antaa anteeksi virheet. Se hyppää nätisti mitä eteen laitetaan ja ratojakin ruunalla on hyvä opetella. Kuitenkin kun esteet nousevat yli 80 sentin, niin Reiska alkaa vaatia ratsastajalta enemmän. Ruuna ei takuulla hyppää, jos matkustat selässä löysin ohjin vaan tarvitsee tuntuman ja pohkeet hyvin kiinni. Päättäväisellä ratsastajalla oikea estetykki. Maastossa Reiskan voi antaa kenelle vaan, vauhtia löytyy kun käsketään, mutta pysähtyy myös käskystä. Ruuna ei myöskään säiky turhia ja uittaminen on tämän herran lempipuuhaa. Kun veteen mennään, niin Reiskaa ei meinaa saada sieltä pois ollenkaan!

 

Kisakalenteri:

Pvm - Paikka - Jaos - Luokka - Sijoitus

 

Valmennukset:

Ei valmennuksia.

 

Ikääntyminen

17.08.2012 - 12v  17.08.2014 - 14v  17.08.2016 - 16v

17.08.2013 - 13v     17.08.2015 - 15v  17.08.2017 - 17v

 

 

Eläinlääkärin tarkastukset:

-

 

Kuvagalleria:

 

Kuvat ©:  Wapaat

 

 

 

 

Ulkan kuvat: Suvi Laukkanen ja Bundy-Stocky

Ulkka ©: Scunkki

©2019 Virtuaalitalli Routavaara - suntuubi.com