Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Sissi on virtuaalihevonen

 

Hevosen nimi: Snowy Starburst

Kutsumanimi: Sissi

Rekisterinumero: VH00-000-0000, ei vielä rekisteröity

Rotu: Hollanninpuoliverinen

Sukupuoli: Tamma

Säkäkorkeus: 164cm

Väri: Rautias

Syntymäaika: 15.02.2002 (alhaalla ikä)

Painotus: Yleispainoitus

Koulutustaso: KO: Va B, RE: 130cm

Kasvattaja: -

Omistaja: Scunkki, VRL-11655

Hoitaja: etsitään

Kotitalli: Virtuaalitalli Routavaara

 

Luonne:

Sissi on hoidettaessa oikea prinsessa, sitä tulee harjata pehmeästi ja satula laitetaan varovasti selkään. Vyö pitää kiristää reikä kerrallaan, muuten tamma saa hepulin. Suitset kuitenkin voi laittaa nätisti ja normaalisti tälle prinsessalle. Sissi on taluttaessa kiltti ja ei tee mitään ylimääräistä vaan seuraa taluttajaansa kuin koira. Kavioiden puhdistus sujuu myös ongelmitta ja tamma pitää jalkansa nätisti paikoillaan. Pesupaikalla tamma on nätisti ja nauttii vedestä. Kisoissa Sissin kanssa pitää olla valppaana, nimittäin usein se rynnii ja steppailee jatkuvasti ja välillä säpsähtelee. Lastaukseen kannattaa tamman kanssa varata aikaa, koska Sissi on melko vaikea saada sinne ja pakoitus pahentaa asiaa. Kopissa kuitenkin käyttäytyy mallikkaasti.

Ratsastaessa Sissi on sileällä melko helppo, oikeastaan se taitaa tajuta milloin on pienempiä ratsastajia selässä ja milloin pitää käyttäytyä kunnolla. Nimittäin kokeneiden kanssa se yleensä nostaa päänsä taivaisiin ja ei rentoudu ellei ratsastaja itse ole rento. Vaikka tamma onkin reipas, niin yleensä se rentoutuu parhaiten ratsastamalla sitä vain eteenpäin. Sissillä on melko näyttävät askeleet ja usein aloittelijoilla on vähän ongelmia pysyä selässä, jos he eivät osaa vielä keventää. Tamma on kuitenkin peräänannossa mennessä aivan mahtava ja liikkuu todella letkeästi. Laukannostoissa Sissi on melko helppo, mutta nostaa laukan melko voimakkaasti varsinkin kokeneiden kanssa. Tamma siis nostamalla nostaa laukan eikä vain siirry ravista laukkaan. Sissi tarvitsee siis herkän ratsastajan, jolla ei ole kiire saada tammaa menemään koko tunti hienosti.

Esteillä tamma onkin elementissään ja hyppää mainiosti kaiken mitä eteen laitetaan. Tamma on reipas ja nopea, mutta yli metrin esteillä helposti kuumuu. Tammaa ei kuitenkaan anneta kokemattomille hyppääjille nimittäin haluttaessaan se on todella vahva. Sissi ei kiellä lähes koskaan vain jos ratsastaja tuo sen aivan vinossa esteelle tai hyppypaikka on tosi huono, kuitenkin kieltää mieluummin kuin hyppää kamikaze loikalla yli. Radalla Sissi on todella nopea ja toimii kuin ajatuksen voimalla. Maastossa luulisi että tamma on kuin ruutitynnyri, joka räjähtää sekunnin kuluttua, mutta ei. Sissi on siis maastossa melko rauhallinen eikä säiky turhia. Laukkaa nätisti, mutta välillä saattaa kiihdyttää vauhdin todella kovaksi. Hiljentäminen on kuitenkin melko helppoa. Välillä Sissi kuumuu maastossa, mutta sekin tapahtuu usein jos mennään esim. raviradalle laukkailemaan kilpaa eli ei normaali maasto tunneilla.

 

Kisakalenteri:

Pvm - Paikka - Jaos - Luokka - Sijoitus

 

Valmennukset:

Ei valmennuksia.

 

Ikääntyminen

15.02.2013 - 11v  15.02.2015 - 13v  15.02.2017 - 15v

15.02.2014 - 12v     15.02.2016 - 14v  15.02.2018 - 16v

 

Eläinlääkärin tarkastukset:

Kuvagalleria:

 

Kuva ©: Wapaat

 

 

 

 

Ulkan kuvat: Suvi Laukkanen ja Bundy-Stocky

Ulkka ©: Scunkki

©2019 Virtuaalitalli Routavaara - suntuubi.com