Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Onni on virtuaalihevonen

Hevosen nimi: Final Feliz

Kutsumanimi: Onni

Rekisterinumero: VH12-043-0036

Rotu: Ruotsalainen puoliverinen (SWB)

Sukupuoli: Ruuna

Säkäkorkeus: 158cm

Väri: Ruunikko

Syntymäaika: 12.07.1999 (alhaalla ikä)

Painotus: Esteet, kenttä

Koulutustaso: KO: Va B, RE: 140cm, ME: CCI/CIC**

Kasvattaja: -

Omistaja: Scunkki, VRL-11655

Hoitaja: Riitsu

Kotitalli: Virtuaalitalli Routavaara

 

Luonne:

Onni on hoitaessa todella mukava, ei tee mitään ylimääräisiä. Seisoo käytävällä ja karsinassa molemmissa yhtä hyvin. Nostaa kaviot ongelmitta. Lähes ikinä ei tee mitään pahaa, jos tekee niin yksi komennus ja ruuna lopettaa kuin seinään. Taluttaessa seuraa kiltisti taluttajaa eikä siinä ole ollenkaan ongelmaa. Myös kaikki eläinlääkäri toimenpiteet sujuu ongelmitta ja kengityksessäkin seisoo nätisti.

Onni on ratsastaessa todella taitava ja mukava. Ruuna ei ole laiska eikä kamalan reipas, vaan juuri sopiva. Koulussa melko vaativa saada kulkemaan hyvin, mutta jos ei vaadi kauheita niin Onnilla voi mennä lähes kuka vaan. Kuitenkin esteillä on todella mukava ja tarvitsee kokeneen ratsastajan esteille. Ruuna imee oikein esteille ja hyppää hienosti ja hyvällä tyylillä. Maastoesteet ovat ruunan bravuuri ja ei ikinä kyttää normaaleita esteitä, joskus todella isoja ja pelottavan näköisiä maastoesteitä kyttää, mutta kieltää todella harvoin sen takia. Kieltoja tulee joskus enemmän, joskus ei ollenkaan. Yleisesti ei kiellä paljoa, mutta jos tuo Onnin rataesteillä huonoon paikkaan niin saattaa kieltää.

 

 

Kisakalenteri:

Pvm - Paikka - Jaos - Luokka - Sijoitus

16.12.2012 - Pientalli Fongo - villit - 140cm - 1/20

31.12.2012 - Kilpatalli Odysseia - villit - 140cm - 1/6

05.01.2013 - Hawrich - villit - 140cm - 2/4

 

Valmennukset:

Estevalmennus (Riitsu) 10.3

Saapuessani Routavaaran ratsastuskentälle, näin Riitsun ja hänen hoitohevosensa Onnin tekevän alkuverkkoja hyvin mielin ja yhteistyö pelasi erittäin mainiosti. Jatkoitte alkuverkkoja vielä hetken itsenäisesti. Kerroin alkuverkkojen lopuksi, mitä minun tulisi parantaa ratsastuksessani. ”Katsot vähän väliä kulmissa taivuttaessasi hevosen kaulaa, joten yritä pitää katse ylhäällä.” Kokosin kentälle pienen radan, jossa oli viisi 40cm korkeaa estettä.  

Käskin Riitsun nostaa laukan kulmassa ja tulla kaikki viisi estettä laukalla. Toisen ja kolmannen esteen väliin täytyi saada laukanvaihto. Vaihto ja esteiden ylitys onnistuivat hienosti. Nostin esteiden korkeutta ja  lisäsin laukkapuomeja kahden esteen väliin. Ratsukko hyppäsi kolmen ensimmäisen esteen yli hienosti ja laukanvaihtokin oli mahtava. Ratsukko tuli laukkapuomeille. ”Älä katso puomeja, vaan katso menosuuntaan.” Nostit katseesi käskystäni ja ruuna sain pidennettyä askeleensa juuri puomeille sopiviksi. 

Käskin teidän tulla nyt tuon saman radan, mutta toisin päin. Nostin vielä ennen teidän suoritusta esteet 70cm korkeiksi.  Nostit nyt vasemman laukan ja lähdit kohti esteitä. Ensimmäiset esteet onnistuivat hienosti. Samoin laukanvaihto, laukkapuomit ja loput esteet. Käskin sinun ravailla Onnilla vielä hetken ja ratsastaa se eteen alas. Tämä onnistuikin aika nopeasti, joten annoin luvan mennä loppuverkkoja itsenäisesti. - Kiia Ruotsalainen

 

Eläinlääkärin tarkastukset:

- Perustarkastus, kengitys pakkaus, hokit 4x, tilsakumit 4x, hampaiden raspaus, rokotus, hevonen täysin terve! 16.12.2012

 

Ikääntyminen

12.07.2012 - 13v  12.07.2014 - 15v  12.07.2016 - 17v

12.07.2013 - 14v     12.07.2015 - 16v  12.07.2017 - 18v

 

Tavarat

 

 

 

Kuva ©: Bundy-Stocky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulkan kuvat: Suvi Laukkanen ja Bundy-Stocky

Ulkka ©: Scunkki

©2019 Virtuaalitalli Routavaara - suntuubi.com